19 Şubat 2009 Perşembe

Sevgi nedir?

El ele tutuşup çocuklar gibi çocukluğunu mu yaşamak, yoksa beraber yağmurda mı ıslanmak, sabah beraber uyandığında o uyurken onu seyretmek mi? Hiçbirşeye ihtiyaç duymaksızın ; ekmeği onun bakışlarında, suyu onun dokunuşunda mı yaşamak? Sadece o olmalı dosta ne gerek varki? Dostsa o, yarsa o, öyle bir sevgi olmalıki onun baktığını sevmeli, sadece onunla o an olsun diye sonraki hayatını boş vermeli sadece onunla o anı yaşamalı. Gerkirse kurşunlarıda göze almalı! O senin başının belası olmalı, onun uğruna çektiğin her acıyı baş üstünde taşımalı. Gözlerine bakınca Allahı görmeli erimeli. Bakışlarında cenetti görmeli, rahmeti ,şefkati görmeli. Kim nederse desin sadece gelmiş o, gelecek o olmalı.

Sevgi ah sevgi, var mı acaba bu kadar değerli olduğunu bilen bir sevgili, var mı sevgiyi sırf kendi sevdiği için yaşayan biri?

Sevgi, bir çocuğun göz yaşıdır, dokursun ıslak ıslak. Sevgidir insanı var edende, yok edende. Seviyorsan, güneşin doğuşudur dünyanı ısatan, ayın ışıltısıdır karanlığını aydınlatan.

Sevmeyi biliyorsa insan, insan olabilir ancak!

Tüm sevgiler sizinle birlikte olsun!

1 yorum:

  1. Böyle bir söz var mıydı, şimdi ben mi uyduracağım bilmiyorum, ama içimden şu geçti; sevgiyi denize atmışlar, deniz öfkesinden kudurmuş, koca koca dalgalar oluşturarak karaya kusmuş öfkesini, kendisine sunulan sevgi o kadar büyükmüş ki; sularının çekilmesinden korkmuş birden ve sevgiyi taşımamaktan çıldırmış.
    Sanırım ben uydurdum, ama denizleri bile kudurtup, karalara vurdurtan sevgiyi her insan oğlunun taşıması mümkün değildir. Sadece değerini bilen taşıyabilir, üstüne yakıştırabilir.

    YanıtlaSil

 

derince © 2008 . Design By: SkinCorner