5 Ocak 2009 Pazartesi

Gün Işık Bekliyor...

Yine Filistin, yine İsrail bu yaşanılan insanlık dramı devam ettikçe sanırım benimde başka bir konuya odaklanmam zor olacak. Güncel gazeteler ve görsel basından olsun. Takip ettiğimiz Gazze dramı İsraillin Filistin üzerinde orman kanunu yasalarını uygulamasını açıkça göstermektedir. Hepimiz belgesel seyretmişizdir. Bir koyun sürüsüne giren ayı sadece bir koyunu alır ve sürüden uzaklaşır. Ama kurt, bunu yapmaz açgözlülüğü ve doyumsuzluğunun verdiği duyguyla sürüdeki tüm koyunları katleder… Bu gün İsrail’inde yaptığı budur! Sorun Hamas ise neden? Ayının yaptığı gibi bir koyun değilde kurdun yaptığı gibi bütün masum koyunları katlediyor. Biliyoruz ki İsrail dünyayı Haması sorun gösterip, burada aç kurt rolünü zevkle üstlenip savunmasız Filistin halkını acımasızca katledip, Filistin topraklarını ele geçirme isteğidir. Hepimizin bildiği Ortadoğu projesini uygulama adımlarından biridir bu. Bu projeye Türkiyeninde dahil olduğunu biliyoruz!
ABD, İSRAİL, AB birliği ülkeleri Türkiye üzerindeki oyunlarındada takdire şayan başarı göstermektedirler. Doğrusu, öncelikle Türk Kürt ayırımını yaptırıp kardeşi kardeşe vurdurma taktiğinden tutunda özelleşme adı altına yatan bütün sanayi ve endüstri kuruluşlarını satın alma ki Türk topraklarını bile satın almaya başlamaları!
Evet Ortadoğu projesine adım adım atılan planların parçası bunlar. Yani (böl parçala yut) taktiği Filistine’ yapılan ve maalesef başarıya gitmek üzere olan bu kanlı zafer sadece seyrimize bırakıyor.
Yani Amerikan filmlerinde seyrettiğimiz rambolar arnıld şwartzeneger kahramanlıklarını yine böbürlenerek seyrettiriyor bize Avrupa ve yine filmlerinde olduğu gibi terörist olarak adlandırdığı masum Müslümanların kanlı zafer filmini çekiyor, hadi bakalım iyi seyirler diyerek.

Dün akşam seyrettiğim bir TV kanalında önce son dakika haberi olarak program sunucusunun söylediği( Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yaklaşık yarım saat önce Genel Kurmay Başkanıyla görüşme yaptığını ve bunun sonrasında, İsrail Başbakanıyla yaptığı görüşmede gazze'den derhal çıkın! Eğer üç saat içinde çıkmazsanız İsrail’i vuracağız dedi) herhalde günlerdir seyrettiğim insanlık dramının etkisinden mi olacak evet bu olmalı dedim. Ama sonrasında sunucunu Başbakan bunu deseydi ne olacaktı sözlerinin sadece ne gibi olumsuzlukların olacağının tartışması olduğunu öğrendim… Açıkçası Türkiye siyasi açıdan elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Neden?
Arap ülkeleri din kardeşleri karşısında bu kadar duyarsız olabiliyor! Neden? Tepkilerini gösterme adına ellerindeki silahı yani petrol vanalarını kapatmıyorlar, Ne yazık ki sınır komşusu mısır bile yaralılara bile, kapılarını açmıyor’’ bu acımasızlığı yapan. Arap din kardeşleriyse İsrail’de kendine yakışanı yapıyor ve hiç birimizin bu olayı çok görmemiz mi lazım acaba hayır olamaz o zaman siz Araplar dan isteğim Yahudi dinine geçinki davranışlarınızı, İsrailinki gibi Yahudi bunlar insanlık beklenmez!... Diyip umudumuzu keselim. Hayatım boyunca hiçbir siyasi partinin ideolojisini yürütmedim herhangi bir protesto ve ya mitinge katılmadım. Ama Pazar günü çağlayanda Filistin yararına düzenlenen mitinge katıldım. Müthiş bir insan seline şahit oldum. Gözlerdeki tek mana burada oluşumuz bir işe yaramalı yaramalı ısrarı vardı tıpkı benimde hissetiyim gibi orda oluşumuz bir işe yaramalı!
İsrail tüm dünyaya meydan okumamalı!..artık kuzuları kurtlara kaptırmamalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

derince © 2008 . Design By: SkinCorner